Uunikala Bilbaon tyyliin

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arviota)
Loading...

Tämä välimerellinen uunikala kypsyy vihannespedin päällä valkoviinihöyryssä. Koko komeus tulee yhdellä heitolla samassa uunivuoassa.

Ainekset neljälle

  • 1-1,5 kg kokonainen kala (lohi, kuha jopa lahna käy)
  • 6 isoa herkkusientä
  • 1 keltainen paprika
  • 1 punainen paprika
  • 1 iso sipuli
  • 1 koura kapriksia
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 sitruuna
  • 2 rkl voita
  • Suola ja pippuri

Suikaloi vihannekset ja sienet reiluiksi siivuiksi. Lorauta vähän oliiviöljyä vuokaan ja laita vihannekset sinne. Mausta suolalla pippurilla ja pyöräytä ympäri. Ripottele kaprisket päälle.

Lohko sitruuna. Jätä muutama lohko tarjoiluun.

Mausta kalanvatsa suolalla ja pippurilla. Laita pari kolme sitruunan lohkoa vatsaan. Vedä kalan kylkeen viillot ja mausta myös viillot. Purista sitruunamehua päälle.

Hölvää vielä uunikala reippaalla oliiviöljyllä ja iske uuniin 225 astetta ja puolisen tuntia, riippuu tietysti kalan koosta.

Puolessa välissä kypsennystä kaada ylimääräiset mehut vuoasta kattilaan. Keitä liemi puoleen, lisää reippaasti voita.

 

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi