Uunifetapasta

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Uunifetapasta on nopeasti noussut uudeksi hittireseptiksi. Alunperin Liemessä-blogin kynästä lähteneessä kasvisreseptissä yhdistyy kivasti fetan täyteläisyys ja tomaatin makeus. Äläkä säästele oliiviöljyssä.

Ainekset neljälle

  • 400g spagettia
  • 1 koura merisuolaa
  • 200g fetajuustoa
  • 1,5 dl oliiviöljyä
  • 1-2 chiliä (maun mukaan)
  • 500g kirsikkatomaatteja
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • tuoretta basilikaa

Vinkki: Uunifetapastan voi tehdä myös aurinkokuivatuista tomaateista. Silloin kypsennysaikaa voi lyhentää.

Pastavesi kiehumaan ja siihen reipas suola. Kun vesi kiehuu, keitä pasta napakaksi (al dente). Laita uuni lämpenemään täysille.

Lorauta uunivuokaan reippaasti oliiviöljyä. Aseta fetajuusto vuokaan. Halkaise kirsikkatomaatit ja pyöräytä vuokaan niin, että ne saavat kauttaaltaan oliiviöljyä.

Siivuta chiliä fetan päälle ja lorauta vielä vähän oliiviöljyä.

Laita vuoka uunin ylätasolle ja annan uunin lämmön nousta 250C. Paista fetaa niin kauan, että tomaatit alkavat saada väriä. Voit lyödä lopuksi myös grillivastuksen päälle. Paahda tässä välissä pinjansiemeniin myös hiukan väriä.

Siivilöi pasta. Nosta uunivuoka pöydälle ja sekoita spagetti fetan joukkoon. Mausta mustapippurilla.

Kasaa annokset ja koristele uunifetapasta basilikalla sekä paahdetuilla pinjansiemenillä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi