Uunifetapasta

1
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (15 arviota)
Loading...

Uunifetapasta on nopeasti noussut uudeksi hittireseptiksi. Alunperin Liemessä-blogin kynästä lähteneessä kasvisreseptissä yhdistyy kivasti fetan täyteläisyys ja tomaatin makeus. Äläkä säästele oliiviöljyssä.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 400g spagettia
  • 1 koura merisuolaa
  • 200g fetajuustoa
  • 1,5 dl oliiviöljyä
  • 1-2 chiliä (maun mukaan)
  • 500g kirsikkatomaatteja
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • tuoretta basilikaa

Vinkki: Uunifetapastan voi tehdä myös aurinkokuivatuista tomaateista. Silloin kypsennysaikaa voi lyhentää.

Pastavesi kiehumaan ja siihen reipas suola. Kun vesi kiehuu, keitä pasta napakaksi (al dente). Laita uuni lämpenemään täysille.

Lorauta uunivuokaan reippaasti oliiviöljyä. Aseta fetajuusto vuokaan. Halkaise kirsikkatomaatit ja pyöräytä vuokaan niin, että ne saavat kauttaaltaan oliiviöljyä.

Siivuta chiliä fetan päälle ja lorauta koko komeuden päälle oliiviöljyä.

Laita vuoka uunin ylätasolle ja annan uunin lämmön nousta 250C. Paista fetaa niin kauan, että tomaatit alkavat saada väriä. Voit lyödä lopuksi myös grillivastuksen päälle. Paahda tässä välissä pannulla pinjansiemeniin hiukan väriä.

Siivilöi pasta. Nosta uunivuoka pöydälle ja sekoita spagetti fetan joukkoon. Mausta mustapippurilla.

Kasaa annokset ja koristele uunifetapasta basilikalla sekä paahdetuilla pinjansiemenillä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

1 kommentti

  1. Saman voi tehdä pannulla ja säästää energiaa jalopputulos yhtä hyvää ja nopeammin

Kommentoi