Unkarilainen possupata

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (7 arviota)
Loading...

Unkarilainen possupata, pörkölt on tuhtia pataruokaa pitkän haudutuksen ystäville. Sitä ei kannata sekoittaa gulassiin, vaikka yhtäläisyyksiäkin löytyy.

Ainekset kahdeksalle

  • 1 kg possun ulkofileetä
  • 3 eriväristä paprikaa
  • 2 sipulia
  • 200g paseerattua tomaattia
  • 1 dl punaviiniä tai 1/2 dl punaviinietikkaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 tl sokeria
  • 2 rkl paprikajauhetta
  • 1 chili
  • 1 rkl voita ja öljyä
  • suolat ja pippurit
  • 1 nippu lehtipersiljaa
  • jogurttia koristeeksi

Kuutio possu. Paahda lihan pintoihin väri öljytyllä pannulla. Suolaa ja pippuria reippaasti.

Laita voi pataan sekä silputut sipulit ja paprikat. Lisää myös chiliä maun mukaan.

Laita liha myös pataan ja mausta jauhetulla paprikalla.

Kaada paseerattu tomaatti pataan ja punaviini / punaviinietikka. Lisää vettä niin, että lihan pinta menee piiloon.

Hauduta kannen alla liedellä pari tuntia. Kasaa vihanneksia lihan päälle ja kaada myös lientä reippaasti kulhoon. Koristele possupata jogurtilla ja lehtipersiljalla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi