Unkarilainen makkarakeitto

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (10 arviota)
Loading...

Unkarilainen makkarakeitto on täynnä paprikaa. Vähähiilihydraattisuutensa ansiosta on kuin omiaan karppaajille. Maistuu silti myös muillekin.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kuudelle

  • 1 litra vettä
  • 400g raakamakkaraa (siskonmakkara käy, kun ei suomesta muuta tahdo saada)
  • 2 isoa sipulia
  • 1 kg punaisia paprikoita
  • 2,5 dl valkoviiniä (tai vesi+viinietikkaa 4/1)
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl lihafondia
  • 1 rkl paprikajauhetta (tulisuus maun mukaan)
  • suolat ja pippurit
  • 2 laakerinlehteä
  • smetana

Kuori ja pilko sipulit. Suikaloi myös paprikat lyhyiksi siivuiksi.

Kuullota isossa kattilassa oliiviöljyä ja murskattuja valkosipulinkynsiä. Laita sipulit sekä paprikat kyytiin ja freesaile hetki.

Lisää sitten loput ainekset makkaroita lukuunottamatta sekä litra vettä. Keitä kovalla lämmöllä hetki ja laske sitten lämpöä.

Purista makkaroista pieniä palloja keittoon kiehumaan. Kun makkarat ovat kypsiä (n. 5 min.), keitto on valmis!

Tarjoa unkarilainen makkarakeitto smetanasilmällä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi