Udon-nuudelit imevät itseensä upeasti makuja ja ne paksuuntuvat uskomattoman paljon keitettäessä. Maustamisen ja täytteiden kanssa saa käyttää mielikuvitusta.
Viimeksi päivitetty
Ainekset neljälle
- 200g udon-nuudeleita kuivana (Aasia-kaupoista löytyy)
- ruokaöljyä
- vihanneksia maun mukaan (porkkanaa, sipulia, purjoa, sieniä etc.)
Kastike
- 2 rkl soijaa
- 4 rkl dashi-lientä
- 2 rkl ponzu-kastiketta
- 1 rkl ruskeaa sokeria
Keitä udon-nuudelit silputtujen vihanneksien kanssa napakaksi ja kaada ylimääräinen vesi pois. Sekoita hiukan ruokaöljyä etteivät nuudelit takerru klöntiksi.
Nuudeleiden kiehuessa, sekoita kastikeainekset odottelemaan.
Sekoita kastike ja udon-nuudelit (jätä hiukan pöydässä tarjottavaksi). Anna hetki maustua kannen alla ja tarjoa “Yaki-udon” heti lämpimänä.