Turkkilainen pizza – lahmacun

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (6 arviota)
Loading...

Lahmacun on turkkilainen jauhelihapizza – tehty luonnollisesti karitsasta tai lampaasta. Sen täyte on mehevän mausteinen ja reunat käännetty, joten se on myös helppo syödä sormineen.

Ainekset neljälle

  • 500g karitsan jauhelihaa
  • 1 tomaatti
  • 1 punasipuli
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl tulista paprikajauhetta
  • 1 tl kuivattua minttua
  • 1 rkl sitruunan mehua

Pizzapohja

  • 2 dl lämmintä vettä
  • 4-5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl kuivahiivaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa

Vaivaa pizzataikina kulhoon kohoamaan puoleksi tunniksi.

Tee lahmacunin täyte: Kuori ja leikkaa puolet punasipulista silpuksi. Leikkaa toinen puolikas renkaiksi ja jätä koristeeksi. Laita silppu pannulle ja lorauta oliiviöljyä sekaan. Leikkaa myös valkosipuli mukaan. Ala kuullottamaan hitaasti.

Leikkaa jauheliha poikkisyin hyvin hienoksi. Laita myös pannulle. Kuutioi tomaatti ja lisää pannulle. Mausta jauhelihatäyte tomaattipyreellä ja reseptin mukaisilla mausteilla. Paista hetki, mutta jauhelihan ei tarvitse ehtiä täysin kypsäksi.

Laita uuni lämpenemään 225C.

Jaa taikina neljään osaan ja kauli ohuiksi soikioiksi. Annostele jauhelihatäytettä pohjan päälle vasta hetkeä ennen paistoa, ettei pohja ehdi imeä mehuja ja löysistyä.

Käännä lahmacunin reunat tiukaan päälle kuvan mukaisella tavalla ja paista uunissa 12-15 minuuttia.

Koristele turkkilainen pizza sitruunalla ja punasipulirenkailla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi