Tuorehernekeitto eli Crème Ninon

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (34 arviota)
Loading...

No niin taas, ranskalaiset ne osaa. Tuorehernekeitto on varsin eri fiiniystasolla kuin meidän perinteinen hernari. Tätä voi tarjota vaikka salongissa.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 400g tuoreita herneitä (tai pakaste)
  • kasvislientä
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 1dl ranskankermaa
  • 1,5dl kuohukermaa
  • 1/2 limenmehu
  • 1 dl kuivaa kuohuviiniä
  • 1 rkl tuoretta tai 1 tl kuivattua salviaa
  • suolaa
  • valkopippuria

Tee tuorehernekeitto näin:
Silppua sipuli ja kuullota voissa keittokattilan pohjalla kevyesti. Lisää lämpöä ja lorauta kattilaan pari desiä kasvislientä, kun kiehuu niin herneet kattilaan, limenmehu ja kuohuviini. Mausta hillitysti salvialla, valkopippurilla ja salvialla.

Keiton kiehuessa  vispaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahtoon puolet ranskankermasta.

Kun herneet ovat pehmenneet, aja keitto sileäksi sauvasekoittimella. Sekoita varovasti kermavaahto sekaan ja tarkista maku. Lisää mausteita jos ei säväytä.

Tarjoa tuorehernekeitto ranskankermasilmän kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi