Tsatsiki

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (28 arviota)
Loading...

Välimerenmaissa paljon käytetty tsatsiki on jogurttikastike, joka raikastaa ja lievittää mausteisen ruoan poltetta. Tsatsiki kannattaa tehdä päivää tai paria ennen jääkaappiin, niin sen valkosipulisen pehmeä aromi pääsee oikeuksiinsa.

Viimeksi päivitetty

Tsatsiki noin 5dl

  • 1 iso kurkku tai 2-3 avomaankurkkua
  • 3 dl luonnonjogurttia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl tuoretta tilliä (voi jättää pois)

Pese ja halkaise kurkku. Koverra lusikalla siemenet pois. Raasta kurkku siivilään. Itketä suolalla.

Hienonna valkosipuli ja tilli.

Sekoita ainekset keskenään ja jätä maustumaan ainakin vartiksi. Tsatsiki on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi