Lohi-ceviche on Chilen yksi kansallisruoista. Trooppisen raikkailla mausteilla höystettynä tämä ruoka viedään käsistä juhlissa.
Ainekset neljälle
- 400g lohifileetä (mahdollisimman tuoretta merilohta)
- 2 limeä
- 1 punasipuli
- 1 tlk ananaspaloja
- 2 rkl hasselpähkinärouhetta tai mantelimurskaa
- 1 ruukku tuoretta korianteria
- 1 1/2 tl suolaa
- 4 rkl majoneesia
- 2-4 tl sriracha-chilikastiketta (maun mukaan)
Kuutioi lohi noppakokoon. Laita kulhoon. Purista limen mehu sekaan ja lisää suolaa. Sekoita hyvin ja laita jääkaappiin 1-2 tunniksi. Limessä oleva sitruunahappo kypsyttää kalan, kunhan kääntelet kuutioita aina välillä.
Sekoita majoneesia ja sriracha-kastiketta. Pakastuspussista saat näppärän pursottimen, jolla chilimajoneesin voit laittaa kauniisti annokseen.
Leikkaa punasipuli hyvin hienoksi. Paahda pähkinärouhetta hetki pannulla. Valuta ananaspalat.
Valuta lohet siivilässä. Hienonna korianteria sekaan. Kasaa aineksista lohi-ceviche-annokset lautasille tai pieniin laseihin, joista ne voi syödä seisaaltaan vaikka juhlissa.