Trooppinen lohi-ceviche

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Lohi-ceviche on Chilen yksi kansallisruoista. Trooppisen raikkailla mausteilla höystettynä tämä ruoka viedään käsistä juhlissa.

Ainekset neljälle

  • 400g lohifileetä (mahdollisimman tuoretta merilohta)
  • 2 limeä
  • 1 punasipuli
  • 1 tlk ananaspaloja
  • 2 rkl hasselpähkinärouhetta tai mantelimurskaa
  • 1 ruukku tuoretta korianteria
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 4 rkl majoneesia
  • 2-4 tl sriracha-chilikastiketta (maun mukaan)

Kuutioi lohi noppakokoon. Laita kulhoon. Purista limen mehu sekaan ja lisää suolaa. Sekoita hyvin ja laita jääkaappiin 1-2 tunniksi. Limessä oleva sitruunahappo kypsyttää kalan, kunhan kääntelet kuutioita aina välillä.

Sekoita majoneesia ja sriracha-kastiketta. Pakastuspussista saat näppärän pursottimen, jolla chilimajoneesin voit laittaa kauniisti annokseen.

Leikkaa punasipuli hyvin hienoksi. Paahda pähkinärouhetta hetki pannulla. Valuta ananaspalat.

Valuta lohet siivilässä. Hienonna korianteria sekaan. Kasaa aineksista lohi-ceviche-annokset lautasille tai pieniin laseihin, joista ne voi syödä seisaaltaan vaikka juhlissa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi