Toscakakku

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Toscakakku on herkullinen juhlapöydässä tai ihan vaan arkipäivän kiireessä, kello viiden teen kanssa. Tämä säilyy jääkaapissa hyvänä muutaman päivän.

Ainekset kymmenelle

Taikina

  • 0,5 dl korppujauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 75 g voita
  • 1 dl maitoa
  • 1 tl vanilijasokeria/vaniliinisokeria
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 2 dl vehnäjauhoa

Kuorrutus

  • 75 g voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 0,5 dl sokeria
  • 0,5 dl hunajaa tai siirappia
  • 2 rkl maitoa
  • 100 g mantelilastuja

Laita uuni 175-asteeseen. Ota irtopohjavuoka (28 cent halk.). Levitä 1 rkl voita ja korppujauhot vuoalle.

Vaahdota sokeri ja munat tasaiseksi vaahdoksi. Sulata loppu voi kattilassa ja kaada sekaan maito. Pidä lämpöä. Lisää maitoseos sokerivaahtoon, lisää mausteet ja lopuksi siivilöi vehnäjauhot sekaan. Sekoita hyvin. Kaada sitten taikina tasaisesti vuoalle ja laita uuniin 20 minuutiksi.

Kuorrutus: Sulata voi kattilassa. Lisää sokeri, jauhot ja siirappi/hunaja ja kiehauta sekoittaen. Lisää lopuksi mantelilastut ja sekoita.

Ota toscakakun pohja pois uunista, nosta lämpöä 200-asteeseen. Kaada kuorrutus tasaisesti toscakakun päälle ja anna sen gratinoitua uunissa vielä 5-10 minuuttia niin, että pinta saa nätin ruskean värin. Anna toscakakun jäähtyä hetki ja tarjoile vaikka teen kera.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi