Tortillakakku

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Tortillakakku on näppärä pyöräyttää valmiista tortilloista ja täytteistä, joiden kanssa voi käyttää mielikuvistusta. Tämä ruoka maistuu niin arkena, kuin juhlien jälkeenkin.

Ainekset neljälle

  • 4 isoa tortillaa
  • 300g naudan jauhelihaa
  • 1 rkl jauhettua korianteria
  • 1 tl ruskeaa sokeria
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tlk kidney-papuja
  • jalapenoja maun mukaan
  • 200g valkosipulituorejuustoa
  • 1 paprika

Päälle

  • 4 limeä
  • tuoretta korianteria
  • 300g cheddaria
  • 1 prk ranskankermaa

Lihakerros: Paista jauheliha pannulla ja mausta korianterilla, sokerilla, tomaattipyreellä ja suolalla.

Tuorejuustokerros: Kuutioi paprika hienoksi ja sekoita tuorejuuston kanssa.

Papukerros: Valuta pavut ja riko rakennetta kulhossa. Lisää jalapenosiivuja ja sekoita tasainen tahna.

Kasaa kerrokset edellä mainitussa järjestyksessä, eli papu alimmaiseksi. Raasta jokaisen täytteen päälle hiukan cheddaria, ennen kuin laitat seuraavan tortillan kakun päälle. Juusto sulaa uunissa ja torillakakku pysyy paremmin kasassa.

Raasta kannen päälle loput cheddarit ja paista tortillakakkua 180C uunissa 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä hetken aikaa uunin jälkeen.

Koristele tortillakakku ranskankermalla, limesiivuilla ja silputulla korianterilla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi