Tonnikalapata

2
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (33 arviota)
Loading...

Tonnikalapata “Marmitako” espanjan tyyliin saviruukussa valmistettuna on niitä helppoja ruokia, jonka kasaat nopeasti ja se paistuu uunissa sillä aikaa kun käyt saunassa.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 200g tonnikalaa fileenä tai 2 purkkia säilykkeenä
  • 4 isoa perunaa
  • 1 paprika
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tomaattia
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1/2 sitruuna
  • suolaa ja pippuria

Kuori perunat ja leikkaa peukalonpään kokoiseksi. Kuutio paprika ja sipulit. Kuutioi myös tomaatit.

Pamauta veitsenlappeella valkosipulinkynnet littanaksi. Laita valkosipulit uunipadan pohjalle (laakea espanjalainen saviruukku on uskomattoman monikäyttöinen kapistus ja hyvä hankinta).

Laita loput vihannekset pataan, lasillinen vettä ja reippaasti oliiviöljyä perään. Pyörittele sekaisin.

Laita pieniä paloja tonnikalaa sinne tänne ruukkua. Purista sitruunamehua hapoksi. Suolaa ja pippuria reippaasti päälle.

Paista tonnikalapata 170C uunissa noin tunnin verran, että perunat ehtivät kypsyä pehmeiksi.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

2 kommenttia

  1. Ohjeessa oleva kypsennysaika (n. 35-45 min.) on melkoisen optimistinen: minulla pata oli uunissa 2h, ja sitten vasta kuutioidut perunat olivat kypsiä. Pitkä kypsennysaika johtunee siitä, ettei ohjeessa ole myöskään muuta nestettä öljyn ja sitruunamehun lisäksi (joissakin vastaavanlaisissa marmitako-ohjeissa tulee lisäksi valkoviiniä).
    Saattaa myös olla, että kannallinen pata olisi nopeuttanut kypsymistä, itse laitoin uunivuokaan.
    Mutta hyvää on, maukasta! Hyvää kannatti siis odottaa!

Kommentoi