Tonnikalapata

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (19 arviota)
Loading...

Tonnikalapata “Marmitako” espanjan tyyliin saviruukussa valmistettuna on niitä helppoja ruokia, jonka kasaat nopeasti ja se paistuu uunissa sillä aikaa kun käyt saunassa.

Ainekset neljälle

  • 200g tonnikalaa fileenä tai 2 purkkia säilykkeenä
  • 4 isoa perunaa
  • 1 paprika
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tomaattia
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1/2 sitruuna
  • suolaa ja pippuria

Kuori perunat ja leikkaa peukalonpään kokoiseksi. Kuutio paprika ja sipulit. Kuutioi myös tomaatit.

Pamauta veitsenlappeella valkosipulinkynnet littanaksi. Laita uunipadan pohjalle, laakea espanjalainen saviruukku on uskomattoman monikäyttöinen kapistus.

Laita loput vihannekset pataan, reippaasti oliiviöljyä perään ja pyörittele sekaisin.

Laita pieniä paloja tonnikalaa sinne tänne ruukkua. Purista sitruunamehua hapoksi. Suolaa ja pippuria reippaasti päälle.

Paista tonnikalapata 160C uunissa 35-45 minuuttia niin että perunat ehtivät kypsyä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi