Tonnikalapasta

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (42 arviota)
Loading...

Yksinkertainen tonnikalapasta on niin herkullinen että se käy vaikka juhlaan. Panosta vastuullisesti pyydettyyn tonnikalaan.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 1 prk tonnikalapaloja
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl tomaattimurskaa
  • 1 koura kalamata oliiveja
  • suola pippuri
  • Lehtipersiljaa
  • Spaghettia tai linguinea

Kuori ja hienonna sipulit niin hienoksi kuin saat. Mandoliini on hyvä apuväline.

Iso pannu liedelle ja öljyä siihen sekä sipulihake. Ala kuullottamaan hiljalleen. Pastavesi myös kiehumaan.

Kun sipulit alkavat ruskistua, viinin voi kaataa pannulle. Kiehuta niin kauan että nesteet ovat lähes hävinneet.

Tomaattimurska pannulle ja muutaman minuutin kiehutus, niin että kastike alkaa kiinteytymään. Sitten tonnikala reiluina paloina mehuineen kyytiin.

Kun pasta on al dente, sekoita se pannulla kastikkeen kanssa. Heitä muutama oliivi vielä kyytiin ja koristele persiljalla.

Tarjoa tonnikalapasta suoraan pannulta.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi