Tonkatsu eli japanilainen schnitzel

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (10 arviota)
Loading...

Tonkatsu on japanilainen vastike wieninleikkeelle; schnitzelille. Tonkatsun rapeus on kuitenkin omaa luokkaansa – kiitos Japanissa käytettävien pankojauhojen. Elämyksen kruunaa maukas soosu-kastike.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 600g possun ulkofileetä
  • suolaa
  • pippuria
  • vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • pankojauhoja (japanilaisia korppujauhoja)
  • 1 l rypsiöljyä uppopaistamiseen

Soosu-kastike

  • 1 dl ketsuppia
  • 1/2 dl HP-kastiketta
  • 2 rkl riisiviinietikkaa (tai valkoviinietikkaa)
  • 1 tl inkivääriä raasteena
  • 1 tl valkosipulia raasteena
  • 1 rkl soijaa
  • 2 rkl ruokosokeria

Tee tonkatsu näin:

Sekoita soosu-ainekset ja jätä maustumaan jääkaappiin.

Leikkaa filee tikkuaskin kokoisiksi paloiksi ja nuiji litteäksi. Vaihtoehtoisesti voit jättää leikkeet isoiksi ja siivuttaa paiston jälkeen paloiksi, joita on helppo syödä vaikka syömätikuilla.

Laita pöydälle kolme lautasta. Yhteen vehnäjauhoja, yhteen kananmuna (vispaa koostumus rikki) ja yhteen pankojauhot.

Mausta possuleikkeet suolalla ja pippurilla. Pyörittele sitten järjestyksessä kolmen lautasen läpi.

Öljy kattilaan ja kuumaksi (varovaisuutta uppopaistossa).

Uppopaista ja kääntele tonkatsu-leikkeitä muutama minuutti, niin että pinta tulee rapean kullankeltaiseksi. Valuta ja nauti tonkatsu soosu-kastikkeen kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi