Tomaattisilakat

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (37 arviota)
Loading...

Silakka on sellainen herkku, jota on silloin tällöin saatava. Tomaattisilakat ovat vertaansa vailla oleva herkku esim. uusien perunoiden kanssa.

Ainekset kuudelle

  • 600g silakkafileitä
  • 1 dl paseerattua tomaattia
  • 1 dl kermaa
  • 1 nippu tilliä
  • 2 rkl voita
  • 1/2 tl valkopippuria
  • suolaa

Tee tomaattisilakat näin:

Uuni lämpenemään 200C asteeseen. Leikkaa tilli tuuman pätkiksi. Voitele paistovuoka voilla. Sekoita tomaatti, kerma ja valkopippuri.

Ota silakkafilee eteesi pystypäin, pyrstö alaspäin. Ripauta suolaa fileelle, laita alaosaan tilliä ja rullaa kala kiinni. Siirrä sivuun ja työstä loput silakat samalla tavalla.

Kun kaikki fileet on rullattu asettele ne pystyyn paistokulhoon.

Kaada lopuksi tomaattikerma päälle ja pikku nokareita voita vielä pinnalle. Paista tomaattisilakat 200C uunissa puolisen tuntia. Nosta hetkeksi vetäytymään hellalle, koristele tillillä ja nosta pöytään.

Tarjoa tomaattisilakat keitettyjen perunoiden ja ruisleivän kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi