Tomaattipiirakka

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Kesän parhaasta sadosta tehty tomaattipiirakka on hiukan työläs, mutta palkitsee vaivan. Reseptistä tulee pellillinen, joka riittää isommallekin porukalle.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kahdeksalle

  • 2kg tuoreita tomaatteja
  • 2 palloa mozzarellaa
  • tuoretta timjamia
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl mustapippuria
  • 1/2 dl oliiviöljyä

Kuohkea piirakkapohja

  • 2 kananmunaa
  • 1 tl kuivahiivaa
  • 2 tl sokeria
  • 4-5 dl vehnäjauhoja
  • 4-5 dl durum-vehnäjauhoja
  • 2-4 dl vettä
  • 1-2 tl suolaa

Laita 2 dl kädenlämpöistä vettä vaivauskulhoon. Mittaa hiiva ja sokeri perään. Anna hiivan aktivoitua hetken.

Leikkaa sillä aikaa tomaatit halki ja kannat pois. Nostele tomaatit leikkuupinta ylöspäin uunipellille. Paahda tomaatteja 2h / 125C lämmössä.

Sekoita kananmunat piirakkapohjan taikinaan. Mausta suolalla. Lisäile jauhoja vähän kerrallaan ja vettä niin, että taikina on valuva, mutta irtoaa kulhosta.

Kaada taikina uunipellille ja levittele lastalla. Jätä kohoamaan tunniksi.

Siivuta mozzarella. Nosta tomaatit piirakkapohjan päälle tiiviisti. Paina mozzarellasiivuja väliin. Mausta tomaatit sokerilla sekä pippurilla ja lorauta oliiviöljyä reippaasti päälle.

Paista tomaattipiirakkaa 170C uunissa noin 45 minuuttia.

Nosta jäähtymään ja riivi tomaattipiirakan päälle tuoretta timjamia.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi