Tomaattipasta – pasta al pomodoro

2
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (47 arviota)
Loading...

Tomaattipasta on italialaista keittiötä parhaimmillaan – yksinkertaista, mutta erittäin hyvää. Kiinnitä huomiota tomaattien laatuun. Markettitavara on yleensä vain heinäkuussa kelvollista.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 400g spagettia kuivana
  • 8 isoa kypsää tuoretta tomaattia (kesäsato) TAI hyvälaatuista tomaattimurskaa 1 prk
  • 1 reilu loraus oliiviöljyä
  • 1 puska basilikaa
  • 1 koura raastettua parmesaanijuustoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suola ja pippuri

Tee tomaattipasta näin:

Laita spagettivesi kiehumaan ja keitä pasta reilusti suolatussa vedessä napakan kypsäksi.

Veden lämmetessä kylmäkalttaa (kanta, kuoret ja siemenet pois) tuoreet tomaatit ja paloittele hienoksi. Ota iso pannu ja siihen kunnon loraus oliiviöljyä. Silpusta valkosipulinkynsi ja kuullota pannulla hetki, jolloin aromit alkavat irrota.

Laita kuutioidut tomaatit pannulle (tai tomaattimurska) ja keitä hetki kasaan. Mausta suolalla ja tarvittaessa sokerilla (jos teet tomaattipastan kesäkauden ulkopuolella tuoreista kotimaisista tomaateista, niin sokeria tarvitaan).

Kun spagetti on valmis, ota kupillinen keitinvettä talteen ja valuta spagetti kuivaksi. Sekoita keitinvesi tomaattikastikkeeseen ja revi mukaan myös basilikaa. Sekoita kastike spagetin sekaan.

Nosta tomaattipasta annoksiksi lautaselle, raasta parmesaania ja rouhi mustapippuria päälle. Koristele vielä basilikanlehdillä.

Nauti tomaattipasta heti hyvän leivän kaverina.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

2 kommenttia

  1. Effebalance -

    Todella herkullisen näköinen ja kerrankin todella yksinkertainen resepti 🙂

  2. Jussi Kaarlonen -

    Aivan liikaa kaikkea. Ei hyvä. Italiassa tuollaisen moskan tarjoamisesta ammuttais.

Kommentoi