Espanjalaiseen tyyliin tehty papumuhennos on herkku sellaisenaan, tai sitä voi käyttää lisukkeena liharuokien kanssa.
Ainekset kuudelle
- 1 tölkki valkoisia papuja suolaliemessä
- 1 sipuli
- 2 dl tomaattimurskaa
- 2 dl valkoviiniä (tai vesi+viinietikkaa)
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl sitruunanmehua
- lehtipersiljaa koristeeksi
- suolat ja pippurit
- oliiviöljyä
Pavut siivilään ja huuhtaisu. Jätä kuivamaan hetkeksi.
Kuori ja silppua sipulit, kuullota ne oliiviöljyn kanssa pannulla kullankeltaiseksi.
Lisää pannulle valkoviini ja sitruunamehu. Keitä pannu lähes kuivaksi ja kaada sitten tomaattimurska ja pavut pannulle. Keitä hissukseen papumuhennosta kasaan niin että se ei enää ole valuvaa vaan melko kiinteää. Mausta papumuhennos suolalla ja pippurilla. Ripaus chiliä tekee papumuhennokselle hyvää!
Aseta tarjolle ja koristele papumuhennos silputulla lehtipersiljalla.