Tomaattinen kalapata

3
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (19 arviota)
Loading...

Tomaattinen kalapata on kevyt, mutta maukas iberian niemimaan herkku. Erinomaista tuoreen leivän ja perunoiden kanssa.

Ainekset neljälle

  • 4 kypsää tomaattia
  • 400g kalafileitä ilman nahkaa (turska, kuha, hauki tai lahna)
  • 4 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • suolaa, valkopippuria ja paprikaa
  • oliiviöljyä

Laita uuni lämpenemään 230C asteeseen. Kuori ja pilko sipulit. Hienonna myös valkosipuli. Pese ja kuutioi tomaatit. Kannat tietysti pois!

Paloittele kala 3 x 3 cm paloiksi. Mausta palat suolalla, valkopippurilla ja paprikalla.

Sulata voi kattilassa ja sekoita siihen vehnäjauhot ja valkosipuli. Lisää valkoviini ja kiehauta nopeasti. Sekoita tasaiseksi.

Laita kalat, tomaatit ja sipulit uunin kestävään astiaan ja kaada valkoviiniseos sekä oliiviöljyä päälle.

Paista tomaattinen kalapata 25-30 minuuttia uunin tehosta riippuen. Anna ruoan vetäytyä hetki ja nauti.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

3 kommenttia

  1. Rina Oksanen -

    Resepti kaipaa tarkistusta. 25 min ei riittänyt läheskään tomaattien, sipulien eikä edes ohjattua pienempien kalojen kypsennykseen. Myös kasvikset olisivat kaivanneet maustamista ja esikypsennystä. Hellalla keittämisen ja lisämaustamisen jälkeen ihan ok ruoka.

    • Uunissa on tietysti eroja. Ei tuosta ole kauan kun tämä tehtiin ja Rosenlewistä tuli erittäin hyvä 25 minuutissa. Venytettiin reseptiin kypsennysaikaa hiukan.

Kommentoi