Tomaattileivät

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Tomaattileivät eli espanjaksi “Pan con tomate” on suosittu aamiainen. Toki sitä löytyy myös illallisravintoloiden alkupalalistalta. Todella nopea tehdä ja hyvää vaihtelua pekonille ja munille.

Ainekset neljälle

  • 4 paksua siivua vehnäleipää
  • 4 ylikypsää tomaattia tai 8 kirsikkatomaattia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • suola + mustapippuri halutessasi

Vinkki: tomaatin kelvollinen satokausi on Suomessa erittäin lyhyt. Toisaalta Italiasta tai Espanjasta emme saa kelvollista laatua tänne juuri koskaan – kiitos halpuutuksen. Tässä tilanteessa ei ole väärin käyttää hyvälaatuista tomaattimurskaa.

Paahda leipäsiivuihin rapea pinta. Halkaise valkosipulinkynsi ja sivele leivän pinta sillä.

Halkaise tomaatit ja hiero leipien pintaan. Ei mitään sipistelyjä, vaan niin että mehut ja tomaatin liha roiskuu. Reipas loraus oliiviöljyä päälle.

Voit halutessasi maustaa ripauksella suolaa ja pippuria.

Syö tomaattileivät heti, kun ne ovat vielä reunoista rapeat.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi