Tomaattikeitto

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arviota)
Loading...

Tomaattikeiton salaisuus on paahdetut sipulit ja tarpeeksi oliiviöljyä, joka tukevoittaa keiton suutuntumaa. Rapsakan leivän kanssa aivan mahdottoman hyvää.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 2 tlk hyvälaatuista tomaattimurskaa*
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 5 dl kanaliemi
  • 2 sipulia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 porkkana
  • 1 tl sokeria
  • oliiviöljyä
  • tuoretta persiljaa
  • 1 tl mustapippuria

*VINKKI: Tomaattikeiton voi tehdä myös tuoreesta suomalaisesta kesäsadon tomaatista. Halkaise ja paahda tomaatteja ensin tunnin verran 100C uunissa.

Kuori ja paahda sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä kattilan pohjalla. Saavat ruskistua hieman. Kuori ja pilko porkkana myös kattilaan. Mausta mustapippurilla.

Kaada kanaliemi kattilaan ja keitä vihannekset kannen alla pehmeäksi, noin 10 minuuttia.

Lisää murska ja pyree. Taita tomaatin terää sokerilla. Kiehauta ja aja tomaattikeitto sauvasekoittimella hyvin tasaiseksi. Maista ja lisää suolaa jos tarpeen.

Suurusta vielä reippaalla oliiviöljyllä ja mausta silputulla persiljalla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi