Chutney on tulinen ja makea hilloke. Se sopii myös loistavasti grillipöytään tai talvella lämpimien curryjen kaveriksi. Kannattaa tehdä iso satsi kerralla ja säilöä.
Ainekset (n.5dl)
- 2 tlk tomaattimurskaa
- 1 tlk mangoa tai omenaa
- 1 sipuli
- 2-5 punaista chiliä (maun ja tulisuuden mukaan)
- 1 rkl tuoretta, raastettua inkivääriä
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 2 dl ruokosokeria
- 1,5 dl valkoviinietikkaa
Kuori ja hienonna sipulit. Viipaloi myös chilit.
Laita tomaattimurska, mango, sipulit ja chili tilavaan kattilaan. Lisää mausteet, sokeri ja viinietikka. Kiehauta seos ja jatka keittämistä hissukseen n. 45 minuuttia, kunnes seos on paksua. Muista sekoittaa välillä.
Kaada kuumaa chutneyta puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin piri pintaan ja sulje kannella. Chutney voi säilyä jääkaapissa monta viikkoa.
3 kommenttia
Kuinka iso tölkki on 1 tlk mangoa?
Mitäköhän ne kaupan nyt on; 300-400g tölkki? Se ei ole kauhean tarkkaa.
Juu, kiitoksia. Käytin mangososetta (ei lisättyä sokeria tm.). Seuravaksi voisi kyllä laittaa sitä enemmänkin.