Tomaatti-vuohenjuustokeitto

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (28 arviota)
Loading...

Tomaatin hapokkuus komppaa hienosti vuohenjuuston kanssa. Yhdistelmä joka vie kielen mennessään.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 1 kg luomutomaatteja* tai 2 prk hyvää tomaattimurskaa
  • 1 sipuli
  • 150g vuohenjuustoa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 tl sokeria
  • suolat ja pippurit

*tomaatti on suomessa kelvollista vain kesällä. Muina aikoina kannattaa ostaa hyvälaatuista purkkitomaattia.

Laita rkl oliiviöljyä paksupohjaiseen kattilaan. Kuori ja pilko sipuli krouvisti mukaan ja ala kuullotella.

Sipulin kuullottuessa kylmäkalttaa tomaateista kuoret ja kanta. Siemenet voi jäädä.

Kaada tomaatit kattilaan ja anna kiehahtaa. Paloittele vuohenjuusto sekaan. Jätä vähän rouheeksi keiton pinnalle.

Aja tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla. Suurusta lopulla oliiviöljyllä.

Tomaatti-vuohenjuustokeitto voi jäähtyä hiukan ennen kuin se tarjotaan.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi