Tomaatti-ricottakeitto

1
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (25 arviota)
Loading...

Herkullinen ja yllättävän täyttävä tomaattikeitto, jonka särmää taitetaan kermaisella ricottajuustolla.

Ainekset neljälle
  • 2 prk hyvälaatuista tomaattimurskaa
  • 1 prk ricottajuustoa
  • 1 luomuporkkana
  • 1 sipuli
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 koura basilikaa
  • 2 dl kasvislientä
  • suola ja pippuri
  • oliiviöljyä
Kattila tulille ja sinne kasvisliemet, valkoviinietikka ja sokeri. Kuori ja pätki porkkana ja sipuli kattilaan. Tomaattimurska kyytiin myös. Keitä kannen alla vartin verran niin että vihannekset ovat pehmeitä.
Aja sauvasekoittimella tomaattikeitto tasaiseksi. Mausta suolalla, pippurilla sekä basilikalla. Kaapaise myös yksi reipas ruokalusikallinen ricottajuustoa keittoon, loraus oliiviöljyä ja aja uudelleen tasaiseksi.
Annostele tomaatti-ricottakeittoa lautasille, kaavi teelusikalla pallo ricottajuustoa keskelle, laita basilikan lehti sen päälle ja lorauta vielä oliiviöljyä keiton ympärille koristeeksi.
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

1 kommentti

  1. Ari Linna -

    Tuli taas mahtavan makuista, vaikkei tuota Ricotta- juustoa täältä peräerkkilästä löytynytkään! Vaha kunnon koskenlaskija toimii ihan hyvin:-)

Kommentoi