Tom Yum -keitto

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arviota)
Loading...

Tom Yum -keitosta on olemassa kaksi versiota; kirkas Tom yum Goong ja kermainen Tom yum nam khon. Miten vaan teetkin, legendaarinen thaimaalainen peruskeitto on hapan-imelä ja vie kielen mennessään.

Ainekset neljälle

  • 200g katkarapuja tai tiikeriravunpyrstöjä
  • 4 isoa herkkusientä
  • 2 sitruunaruohoa
  • 10 kaffir-limen lehteä
  • chilejä maun mukaan
  • condensed milk / kookoskerma (voi jättää pois, jos teet kirkkaan version)
  • 50g galangal-juurta (voi korvata inkiväärillä)
  • 1 valkosipuli
  • 2 tomaattia
  • 1 – 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 3 limen mehu
  • 2 rkl ruokosokeria
  • vettä 5dl
  • korianteria koristeeksi
Laita vesi kiehumaan kattilaan. Paloittele sillä aikaa herkkusienet ja laita kattilaan kiehumaan.
Paloittele myös tomaatit ja siivuta galangal. Pätki sitruunaruohot hiukan pienemmäksi, että mahtuu kattilaan. Lyö veitsen lappeella valkosipulia rikki ja käytä kuorineen päivineen.
Laita loput ainekset rapuja lukuun ottamatta kattilaan ja kiehauta kunnolla viisi minuuttia. Tarkista maku.
Kaada jäiset katkaravut sekaan ja nosta Tom Yum -keitto pöytään kannen alle tekeytymään hetkeksi. Ravut kypsyvät nopeasti ja jäähdyttävät keiton syöntikelpoiseksi.
Koristele valmis Tom Yum revityllä korianterilla.
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi