Tolita-keitto

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (65 arviota)
Loading...

Andalusian Toloxin kaupungista kotoisin oleva perinnekeitto tolita saa ruokaisuutta kananmunasta ja reippaasta oliiviöljystä. Nauti keitto hyvän leivän kanssa.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 2 siivua vaaleaa leipää (voi olla kuivakkaa)
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 1 vihreä paprika
  • 3 kypsää tomaattia
  • 2 kiinteää perunaa
  • 0,5 l kasvislientä
  • 4 kananmunaa
  • oliiviöljyä
  • lehtipersiljaa
  • suolaa ja pippuria

Vinkki: jos tuntuu liian vegelle, paista tolita-keiton sekaan pekonia tai possun savukylkeä.

Kuori perunat ja siivuta sentin paksuiseksi kiekoksi. Laita paistipannulle reilusti oliiviöljyä ja ruskista perunoiden pinnat.

Lorauta keittokattilaan myös oliiviöljyä reippaasti, kuori ja silpusta sipulit sinne hienoksi. Kuullota kullankeltaiseksi ja makeaksi.

Kuutioi tomaatit ja paprika pieneksi ja lisää kattilaan. Murusta myös leivän sisus sekaan. Freesaa muutama minuutti ja lisää kasvisliemi. Anna kiehua reilulla lämmöllä viitisen minuuttia kunnes keitto alkaa hieman kiinteytymään. Mausta suolalla ja pippurilla.

Pyöräytä perunat myös tolita-keiton sekaan, huuhtaise pannu tilkalla vettä ja kaada kattilaan. Kun keitto alkaa uudelleen kiehua, riko kananmunat keittoon ja nosta kattila pöytään.

Anna kananmunien ja tolita-keiton tekeytyä ruokapöydässä 10 minuuttia. Koristele tolita persiljasilpulla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi