Toast Skagen

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (37 arviota)
Loading...

Hienostunut rapuleipä, toast skagen hurmaa heti. Eliittitason alkuruoka on myös nopea ja helppo tehdä. Se toimii myös piknik-eväänä erittäin hyvin, kunhan saa pidettyä rapuseoksen hetken kylmässä.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kymmenelle

  • 200g ravunlihaa (katka, king prawn, jokirapu…)
  • 1 punasipuli
  • 2 kananmunaa
  • 10 tl siianmätiä (tai edullisempaa levämätiä)
  • 10 vehnäpaahtoleipää

Kastike

  • 1,5 dl smetanaa
  • 0,5 dl majoneesia
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 nippu tilliä

Keitä kananmunat kovaksi, eli noin 8 minuuttia. Kuori ja silpusta sipuli niin hienoksi kuin saat. Hienonna tilliä. Laita leivät paahtumaan.

Valmistele ravunliha, esim. pakasteena olevat voit joutua kiehauttamaan ja jäähdyttämään – riippuu siitä mitä raputuotetta käytät. Sitruunamehulla voi myös raakakypsyttää rapuja.

Muussaa kananmuna haarukalla ja sekoita siihen kastikeaineet. Jätä tilliä myös koristeeksi.
Sekoita punasipulisilppu (jätä myös hiukan koristeeksi) ja ravut myös kastikkeen sekaan ja kääntele pari kertaa ympäri.

Leikkaa paahtuneista leivistä reunat pois ja laita yksi per lautanen. Päälle rapuseosta ja koristeeksi mätiä, sipulia ja tilliä. Nauti toast skagen heti, ettei leipä ehdi pehmentyä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi