Hienostunut rapuleipä, toast skagen hurmaa heti. Eliittitason alkuruoka on myös nopea ja helppo tehdä. Se toimii myös piknik-eväänä erittäin hyvin, kunhan saa pidettyä rapuseoksen hetken kylmässä.
Ainekset kuudelle
- 300g ravunlihaa (katkarapu, king prawn, jokirapu…)
- 1 punasipuli
- 6 tl siianmätiä (tai edullisempaa levämätiä)
- 6 vehnäpaahtoleipää
Kastike
- 1,5 dl smetanaa
- 0,5 dl majoneesia
- 1 rkl sitruunanmehua
- 1/2 tl valkopippuria
- 1 tl suolaa
- 1 nippu tilliä
Kuori ja silppua sipuli niin hienoksi kuin saat. Hienonna tilliä. Laita leivät paahtumaan.
Valmistele ravunliha, esim. pakasteena olevat voit joutua kiehauttamaan ja jäähdyttämään – riippuu siitä mitä raputuotetta käytät. Sitruunamehulla voi myös raakakypsyttää rapuja. Valuta hyvin ettei skagenista tule vetelää.
Ssekoita kastikeaineet. Jätä tilliä myös koristeeksi.
Sekoita punasipulisilppu (jätä myös hiukan koristeeksi) ja ravut myös kastikkeen sekaan ja kääntele pari kertaa ympäri.
Leikkaa paahtuneista leivistä reunat pois ja laita yksi per lautanen. Päälle rapuseosta ja koristeeksi mätiä, sipulia ja tilliä. Nauti toast skagen heti, ettei leipä ehdi pehmentyä.