Tirripaisti

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arviota)
Loading...

Tirripaistilla Suomi on rakennettu. Kaikki varmaankin muistavat sen mummolan liedellä poreilleen lihakastikkeen, joka nautittiin perunan ja ruisleivän kanssa. Tässä se herkku on.

Ainekset neljälle

  • 600g porsaan kylkisiivuja
  • 2 sipulia
  • 1 rkl voita
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl maustepippuria
  • 1/2 tl mustapippuria
  • laakerinlehti

Siivuta possu ja pätki pieneksi. Kuori sipuli ja leikkaa se melko ohueksi suikaleeksi.

Laita voita korkeareunaiselle (valurauta)pannulle ja sipuli perään. Pyörittele pehmeäksi.

Lisää sitten porsaanliha. Ota hieman väriä pintaan ja mausta ruoka. Kaada vettä reippaasti pannulle ja anna tirripaistin hautua hiljaa poreillen reilu puoli tuntia niin, että nesteet ovat tiivistyneet maukkaaksi kastikkeeksi. Lisää vettä jos uhkaa kuivua.

Tarjoa tirripaisti keitettyjen perunoiden kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi