Tiramisu

1
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (108 arviota)
Loading...

Tiramisu on klassinen italialainen jälkiruoka, joka nimensä mukaisesti piristää pitkän illallisen viimeisenä numerona.

Ainekset kuudelle

  • 250 g mascarponejuustoa
  • 2 munaa
  • n. 1dl sokeria
  • 100 g savoiard-keksejä
  • reilu kupillinen vahvaa kahvia
  • (2-3 rkl mantelilikööriä)
  • sokeritonta kaakaojauhetta

Varmista aivan ensiksi, että kulho ja vispilä ovat täysin kuivat sekä puhtaat. Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Ole tarkkana, ettei keltuaista pääse yhtään valkuaisten joukkoon.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Jos valkuaiset eivät ota vatkautuakseen, ota suosiolla uudet valkuaiset puhtaaseen kulhoon ja kokeile uudelleen. Vatkaa myös keltuaiset ja sokeri toisessa kulhossa paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.

Lisää mascarpone keltuaisvaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää myös valkuaisvaahto joukkoon hellästi pyöritellen.

Jos laitat likööriä, lisää se kahvin joukkoon. Kasta jokainen savoiard-keksi kahviin ja asettele tarjoiluastian pohjalle. Keksikerroksen päälle mascarponevaahtokerros ja taas kahviin kastettu keksikerros… vaahto päällimmäiseksi.

Anna tiramisun maustua jääkaapissa ainakin pari tuntia ennen tarjoilua. Juuri ennen esille nostoa ripauta siivilän läpi pinnalle kaakaojauhokerros.

Rapeampi tiramisu?

Suutuntumaa tiramisuun saa, kun ennen tarjoilua murennat keksiä vielä kerroksen päälimmäiseksi, ja sitten vasta kaakaojauhekoriste.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

1 kommentti

  1. Näyttävätpä ihanan herkullisilta, enpä olekaan syönyt tiramisua pitkään aikaan. Viimeksi mieheni teki sitä minulle syntymäpäivämenun jälkiruokana. Hauska idea tehdä laseihin, tekisiköhän mies noita lasiversioitakin joskus jos vinkkaisin…

Kommentoi