Thaimaalainen kanakeitto

2
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (74 arviota)
Loading...

Tom Kha Gai eli thaimaalainen kanakeitto on lempeän tulinen ja aromikas. Tee tee täyttävästi nuudeleilla tai kevyempänä ilman niitä.

Ainekset neljälle

  • 300g broilerinfisuikaleita
  • 1 iso porkkana
  • 1 paprika
  • 1 koura pakasteherneitä
  • 1 tlk kookosmaitoa
  • 3 dl kanalientä (jossa 1 tl maizenaa)
  • 1 puska thaibasilikaa (normaallikin käy)
  • 1 rkl inkiväärisilppua
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 lime
  • 1-3 chiliä (maun mukaan)
  • 1 koura nuudeleita
  • öljyä
  • 1 rkl ruokosokeria
  • kalakastiketta tai suolaa

Vinkki: Thaimaalaiseen kanakeittoon voi sitruksen maun ottaa sitruunaruohosta, mutta sitä on melko vaikea löytää marketista.

Kuori porkkana ja leikkaa tikuiksi. Paprika myös tikuiksi. Hienonna inkivääri ja valkosipuli. Pyöritä limeä pöytää vasten niin siitä irtoaa mehut paremmin.
Wokki ratisevan kuumaksi ja 1 tl öljyä sekä kanat kyytiin. Nopea väri pintaan.

Pannulle menee valkosipuli, inkivääri, chili sekä loraus kookosmaitoa. Anna kiehahtaa ja porkkanat sekaan. Reipasta pyöritystä pari minuuttia.

Loput kookosmaidot wokkiin ja loput ainekset (basilikaa lukuun ottamatta) myös. Riko nuudeli pienemmäksi ja lisää keittoon. Purista myös limen mehu keittoon (voit myös raastaa kuoren mukaan).

Kun nuudelit ovat kypsiä, kanakeitto on valmis. Revi vielä basilikanlehdet keittoon ja laita tarjolle.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

2 kommenttia

Kommentoi