Teriyaki-lohi

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (141 arviota)
Loading...

Klassinen teriyaki-kastike sopii marinadiksi lohen lisäksi monelle lihalle. Kaupasta kastiketta saa valmiina, mutta se on myös erittäin helppo tehdä itse, eikä jää avattu kastikepullo roikkumaan jääkaappiin.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 700g lohifilee nahalla
  • paahdettuja seesaminsiemeniä (voi jättää pois)

Teriyaki-kastike

  • 0,5 dl soijaa (japanilainen mielellään)
  • 1 rkl etikkaa
  • 3 rkl vettä tai valkoviiniä
  • 2 rkl sokeria

Valmistele lohifilee. Poista rasvat ja trimmaa pyrstöstä pätkä pois.

Ota uunivuoka, johon kala sopii mahdollisimman napakaksi. Valele öljyllä. Aseta lohi vuokaan nahkapuoli alaspäin. Leikkaa lohi nahkaan asti tuuman kokoisiksi annospaloiksi.

Paista teriyaki-lohta 215 asteisessa uunissa vartin verran. Lohi saa jäädä sisältä mehukkaaksi. Jos lohi narskuu hampaissa, se on mennyt ylikypsäksi.

Lohen ollessa uunissa kiehauta teriyaki-kastikeainekset niin, että ne muuttuvat siirapiksi.

Nosta valmis lohi tarjoiluastiaan. Kaada teriyaki-kastiketta lohen päälle niin, että kastiketta valuu myös leikattuihin viiltoihin.

Nahkaan asti leikattu lohi on nyt helppo nostella lusikalla annospaloiksi. Koristele paahdetuilla seesaminsiemenillä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi