Täytetty possurulla

1
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (23 arviota)
Loading...

Italialainen sukujuhlaruoka on näyttävä herkku. Possurulla pysyy mehevänä ja maukkaana täytteiden ansiosta.

Ainekset kuudelle

  • 1 kg possun ulkofilettä (mahdollisimman matala ja pitkä pala)
  • 6 oksaa rosmariinia
  • 6 siivua prosciuttoa
  • 2 metriä paistonarua

Täyte

  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 puska basilikaa
  • 2 rkl kapriksia
  • 1 koura manteleita tai pinjansiemeniä
  • suolaa ja pippuria

Ota possu tuntia ennen huoneenlämpöön. Rasvaa ei tule poistaa vaan siihen leikataan ristikkoviiltoja.

Lihan käsittelyyn tarvitaan terävää veistä. Kalan fileointiveitsi ei ole hullumpi.

Leikkaa possun ulkofileeseen pituussuunnassa viilto puoleenväliin lihaa. Käännä veitsi 90 astetta vasempaan ja leikkaa viilto melkein reunaan asti. Tee samanlainen viilto oikealle puolelle lihaa. Näin saat fileeseen “T”:n mallisen leikkauksen ja sen voi avata kuin esitteen mahdollisimman laajaksi levyksi.

Viillä sisäpuolelle pituussuunnassa vielä sentin syviä viiltoja. Niillä saadaan lihaan taipuisuutta. Käännä viillot vaakasuoraan itseesi päin. Liha rullataan kuin kääretorttu lopuksi. Suolaa ja pippuroi liha ja hiero se viiltoihin.

Leikkaa täyteaineksia pienemmäksi kulhoon. Riko manteleita hieman. Lisää pari ruokalusikallista öljyä tomaateista. Saa olla aika krouvia mäskiä. Hiero täyte sitten lihaan ja viiltoihin. Asettele prosciutto suikaleet tasaisesti lihalle.

Kääri liha tiukalle rullalle. Sido possurulla paistinarulla ja ujuta rosmariininoksia narun ja lihan väliin.

Laita possurulla paistovuokaan rasvapuoli ylöspäin ja uuniin 225 ensin mutta tiputa lämpö heti 150 asteeseen lihan mennessä uuniin. Saa olla sellaisen 1,5h tuntia per kilo. Jos käytät paistomittaria niin 75C sisälämpötila. Kun nestettä alkaa irrota, valele sillä possurullaa 20 minuutin välein.

Kun possurulla on kypsä, kääri se vielä folioon ja sanomalehteen huilaamaan hetkeksi. Irrota narut ja leikkaa possurulla annoskiekoksi.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

1 kommentti

  1. Tämä on likipitäen ainoa ruoka, jonka olen saanut onnistumaan porsaan ulkofileestä. Tosi hyvä resepti!

Kommentoi