Täytetty kukkakaali

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Täytetty kukkakaali on helppo ja nopea tehdä. Sellaisenaan erinomainen kasvisateria, tai lisukkeena isommassa kokonaisuudessa.

Ainekset neljälle

  • 1 kukkakaali
  • 150g fetajuustoa
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl timjamia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 dl vettä

Leikkaa kukkakaalin laki tasaiseksi, että se pysyy kypsentäessä pystyssä. Koverra toiselta puolelta kukkakaalin kanta pois ja kuoppa täytteille. Varo etteivät nuput lähde irtoamaan.

Sekoita juusto sekä yrtit ja täytä kukkakaalin kuoppa tiiviisti. Aseta kukkakaali “pää alaspäin” sopivaan uuniastiaan ja lorauta oliiviöljyä päälle. Lorauta myös tilkka vettä astian pohjalle höyryelementiksi.

Päälystä foliolla ja paista 210C uunissa ensin 30 minuuttia. Ota sitten folio pois ja ruskista vielä 20 minuuttia. Nosta pöytään ja iske kiinni.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi