Tattipasta voi-rosmariinikastikkeessa

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (13 arviota)
Loading...

Herkkutatti on tattien kuningas upean pähkinäisellä maullaan mutta jos sitä ei ole saatavilla, niin muutkin tatit käyvät. Tattipasta ei turhia krumeluureja kaipaa. Voi ja rosmariini korostavat sienen hienoa makua.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 400g spagettia tai linguinea
  • 2 kouraa tatteja tuoreena tai vastaava määrä pakasteena/kuivattuna
  • 1 makea sipuli
  • 3 oksaa rosmariinia
  • 100g voita
  • 1 loraus oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

Valmistele tatit ensin; sulata, liota tai perkaa säilöntätavan mukaan. Jätä mielellään reippaaksi palaksi.

Iso kattila lähes täyteen vettä, suolaa reippaasti ja kiehumaan. Keitetään pasta napakaksi ja kaadetaan vedet pois. Pastaa ei huuhdella mutta sekaan loraus oliiviöljyä, niin pasta pysyy irtonaisena.

Valurautapannulle voita sulamaan ja sinne kaksi rosmariininoksaa.

Silppua sipuli hyvin pieneksi kuutioksi ja laita pannulle. Freesaile sipulia hetki ja laita tatit myös kyytiin. Paistetaan napakalla lämmöllä niin että tatit ja sipulit saavat hieman rapeutta. Lopuksi kastike suurustetaan reippaalla lorauksella oliiviöljyä.

Pyöräytä pastasta keko lautaselle ja lorauta voi-rosmariinikastiketta päälle. Koristele tattipasta revityillä rosmariininlehdillä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi