Tarte tatin

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (8 arviota)
Loading...

Tarte tatin on hieman hankala saada onnistumaan niin kuin oppikirjassa, mutta on tosi hyvää epäonnistuneenakin. Täytteessä saa revitellä mielensä mukaan.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 3 omenaa *
  • 70 g suolatonta voita
  • 60 g sokeria
  • 1 pkt voitaikinalevyjä

* tai päärynää, luumuja, kirsikoita, ananasta etc.

Kuori omenat. Poista siemenkota. Leikkaa 1cm paksuiksi lohkoiksi.

Valitse uuninkestävä pannu. Kauli kaksi voitaikinalevyä yhteen ja leikkaa niistä hieman suurempi rinkula, kuin pannu on halkaisijaltaan.

Levitä pannun pohjalle voi ja voin päälle sokeri. Kuumenna seos kokoajan pyörittäen hieman rusehtavaksi. Lado hedelmät pannulle nätisti ja kiehuta niin, kauan että omenat pehmenenevät.

Laita voitaikina omenien päälle. Upota reunat kauhalla pannun ja hedelmien väliin. Pistele pohjaan reikiä, tai laita painava pannu tarte tatinin päälle, niin pohja ei ala kurpruilla.

Paista tarte tatin 200C uunissa puolisen tuntia. Nosta liedelle ja anna huilata hetki.

Keikauta tarte tatin lautaselle ja anna jäähtyä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi