Tartarpihvi

1
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (7 arviota)
Loading...

Raaka liha jakaa mielipiteitä. Yleensä tartarpihvi kuitenkin valloittaa sydämet. Lihan laatu on tottakai avain onnistumiseen.

Ainekset neljälle

  • 200g naudan ulko- tai kulmapaistia*
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 tl dijon-sinappia
  • 1 rkl worcesterkastiketta
  • 4 rkl kapriksia
  • 4 luomumunan keltuaista
  • yrttiä, esim. tuoretta timjamia koristeeksi
  • suolaa ja pippuria

*hyvää tartarpihviä saa myös karitsan tai poron fileistä.

Tee tartarpihvi näin:

Leikkaa liha pieneksi terävällä veitsellä. Laita kulhoon ja mausta suolalla.

Hienonna myös punasipuli kulhoon. Sekoita 1 tl dijon-sinappia 1 rkl worcesterkastiketta keskenään ja kaada kulhoon.

Hienonna kapriksia myös hiukan ja kaada kulhoon. Sekoita lihamassa hyvin.

Tee muotilla (tai käsivaralla) pihvit lautasille ja paina keskustaa lusikalla hiukan kuopalle. Riko munat ja kaada valkuaiset pois. Laita tartarpihvin keskellä olevaan kuoppaan keltuainen. Toimi ripeästi, keltuaiset eivät kauan kestä ehjänä.

Mausta tartarpihvit pippurilla, koristele kapriksilla ja timjaminoksilla. Tarjoa heti.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

1 kommentti

  1. Veikko Huhtakangas -

    Ilkeää syödä kuutioitua lihaa raakana, vaikka se olisi pehmeää sisäfilettäkin. Perinteisestihän tartarpihvi raaputetaan veitsellä naudan ulkofileestä. Nykyisin voidaan oikaista siinäkin, pyöräyttämällä liha kutterilla hienoksi. Tartarpihvin voi toki maustaa kuvatullakin tavalla, mutta suola ja pippuri riittävät lihan mausteeksi. Lisäkkeenä voidaan tarjota capriksia, pieneksi silputtua mauste/suolakurkkua, etikkapunajuurta ja mieluusti makeaa sipulia. Pihvin alle voidaan laittaa ohut viipale voideltua hapanta ruisleipää ja pihvin päälle munan keltuainen, joka kyllä säilyy ehjänä vaikka kuivumiseensa saakka, jos sen pinta on vahingottumaton.

Kommentoi