Tapenade

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arviota)
Loading...

Tapenade on oliivitahna, joka patongin päälle sipaistuna vie suoraan lämpimiin välimeren maisemiin.

Ainekset n.2 dl
Musta tapenade
2 kouraa kalamata oliiveja (kivettömiä)
1 rkl kapriksia tai pari filettä anjovista
1 rkl sitruunamehua
1 dl neitsytoliiviöljyä
pippuria
Minttu-tapenade
2 kouraa vihreitä oliiveja (kivettömiä)
1 koura tuoreita mintunlehtiä
1 valkosipulinkynsi
1 dl neitsytoliiviöljyä
1 ripaus chiliä
Tapenaden tekeminen on niinkin vaikeaa että lyöt kaikki ainekset oliiviöljyä lukuunottamatta hyrrään, joka tulee sauvasekoittimen mukana. Toinen vaihtoehto on käyttää morttelia.
Rosautat pari kertaa rakenteet rikki ja sitten alat lisäillä oliiviöljyä hissukseen. Surautat aina välissä. Tehdään tätä niin kauan että tapanade on levitettävää tahnaa.
Laita tapenade kuppiin tarjolle ja koristele kapriksilla tai mintunlehdillä.
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi