Tandoorikana

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Tandoorikana on noussut Intian ruokakulttuurin symboliksi ympäri maailman. Onneksi tandooriuunia ei välttämättä tarvita, vaan ruoka onnistuu kuumassa kotiuunissakin.

Ainekset neljälle

  • 1 kokonainen broileri tai neljä broilerin koipireittä
  • 2 rkl jogurttia
  • tuoretta korianteria
  • 2 limeä

Tandoori-maustesekoitus

  • 1 pätkä inkivääriä kuorittuna
  • 5 valkosipulinkynttä kuorittuna
  • 4 tuoretta punaista chiliä (siemenet ja kanta pois)
  • 1 rkl jeeraa – jauhettu juustokumina
  • 1 rkl jauhettua korianteria
  • 1 rkl tamarinditahnaa
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 limen mehu
  • punaista elintarvikeväriä haluttu määrä ja sävy (voi jättää pois)

Vinkki: Tandoorikanaan tarvittavaa mausteseosta eli “masalaa” saa myös valmiina kaupasta. Jos teet itse, niin tee reilu satsi kerralla ja anna vaikka lahjaksi.

Jauha tandoori-mausteskoitus tasaiseksi tahnaksi. Sekoita 2 rkl valmista mausteseosta ja 2 rkl jogurttia keskenään.

Viillä broilerin pintaan syviä viiltoja terävällä veitsellä ja hiero reippaasti mausteseosta syvälle linnun lihaan ja nahan alle.

Marinoi broileria vähintään tunti jääkaapissa. Ei haittaa vaikka on seuraavaan päivään.

Laita uuni täysille.

Asettele broileri uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin. Laita vuoka uuniin, keskitasolle ja tiputa lämpöä.

Paista tandoorikanaa vajaan tunnin verran 180C asteessa. Koipireidet tulee nopeammin, noin puolessa tunnissa ja uuni voi olla kuumempi; 210C astetta. Pintaan saa tulla kunnon väri ja nahka rapeaksi.

Valele kypsytyksen aikana vuokaan muodustavalla liemellä. Testaa kypsyys lopussa tökkäämällä reikä lihan paksuun kohtaan. Jos ulos valuva liemi on kirkasta, lintu on kypsä.

Tarjoa tandoorikana korianterilla ja limellä koristeltuna.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi