Tagine

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arviota)
Loading...

Tagine on pohjoisen Afrikan karjalanpaisti – yleensä lampaanlihasta. Tässä päärynän ansiosta makea ja rikas versio.

Ainekset kuudelle

  • 3 sipulia
  • 800g lampaanlapaa kuutiona (nautakin käy)
  • 3 päärynää
  • 50 g rusinoita
  • 50 g manteleita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl jauhetttua juustokuminaa
  • 1 rkl korianterijauho
  • 1 rkl inkiväärijauho
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 l lihalientä
  • suolaa ja pippuria

Kuori ja leikkaa sipulit veneiksi.

Kuumenna valurautapata ja kuullota sipulit oliiviöljyssä. Lisää myös jauhetut mausteet.

Lisää kuutiotu liha parissa erässä ja paista pinta kiinni.

Lisää vettä siten että lihat juuri ja juuri peittyvät. Heitä liemikuutiot sekaan ja jätä tagine kannen alle 150C uuniin hautumaan 1,5 tunniksi. Maista välillä ja säädä jos tarpeen.

Kun nesteet lähes haihtuneet lisää pataan rusinat, mantelit ja kuutioidut päärynät.

Hauduta taginea kannen alla vielä 5 min ja tarjoile.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi