Syyspata

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Aromikas syyspata maistuu ulkoilmassa vietetyn päivän jälkeen taivaalliselle. Chileläiset Carmenere-viinit sopivat tämän padan kanssa upeasti.

Ainekset kahdeksalle

  • 700g karjalanpaistilihoja
  • 300g porsaan palvikylkeä
  • 1 iso sipuli
  • 200g pala lanttua
  • 8 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 1 rkl voita
  • 1 omena

Mausteet

  • 2 oksaa tuoretta rosmariinia
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl kokonaisia viherpippureita
  • 1 tl suolaa

Vinkki: Tarjoa syyspata keitettyjen perunoiden ja hyvän leivän sekä oikean voin kanssa.

Kuori ja hienonna sipuli. Laita pata liedelle ja padan pohjalle voita. Ala kuullottaa sipulia padassa.

Leikkaa palvikylki pieneksi palaksi ja laita myös pataan. Pyörittele 5 minuuttia ja lisää karjalanpaistilihat. Paista lihojen pintoihin väriä. Lisää mausteet pataan ja anna kiehahtaa. Lisää vettä sen verran, että lihat peittyvät, lisää lämpöä ja peitä kannella.

Lihojen kypsyessä kuori ja paloittele lanttu, porkkana sekä palsternakka. Kuori omena, poista kota ja pilko pieneksi.

Kun lihat ovat kypsyneet puoli tuntia, lisää paloitellut kasvikset. Sekoita kunnolla ja anna hautua hissukseen kannen alla tunnin verran, niin että kasvikset pehmenevät. Sekoita välillä.

Tarkista maku ja nosta syyspata pöytään. Anna padan tekeytyä kannen alla vielä ainakin vartin verran, ennen kuin isketään kauha ruokaan.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi