Sveitsinleike eli Cordon bleu

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Sveitsinleikkeen salaisuus piilee tottakai valituissa raaka-aineissa, mutta myös paneroinnissa, jonka tulee olla rapea. Kokeile panerointiin rohkeasti japanilaisia pankojauhoja.

Ainekset neljälle

  • 600g possun tai naudan ulkofileetä
  • 200g palvikinkkua
  • 100g juustoraastetta, emmental on hyvä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 kananmuna
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl korppujauhoja (pankojauhot ovat mahtavia)
  • 1 rkl voita + 1 rkl ruokaöljyä

Leikkaa liha poikkisyin neljään osaan. Ota lihanuija ja mätki leikkeet ohueksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Laita leikkeen alaosaan juustoraastetta ja sen päälle kinkkusiivuja. Kääri leike rullalle, tai taita vaan yksinkertaisesti kahtia. Rullamallin sveitsinleike pysyy paremmin kasassa, mutta ottaa hiukan kauemmin kypsyä. Kahtia taitetun joutuu sitomaan hammastikulla kiinni.

Tee panerointi; ota kolme syvää lautasta. Laita ensimmäiseen lautaseen vehnäjauhoja. Riko ja sekoita toiseen lautaseen kananmuna. Kolmanteen tulee korppujauhot. Pyörittele leikkeet järjestyksessä lautasilla.

Paista sveitsinleikkeet reippaassa voi-ruokaöljyseoksessa. Voit viimeistellä paiston myös uunissa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi