Sushi-riisi

3
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (73 arviota)
Loading...

Suomalainen puuroriisikin käy sushin tekemiseen. Valmistusprosessi ja riisiviinietikka ovat ne tärkeimmät.

Viimeksi päivitetty

8 dl valmista riisiä = n.6 makirullaa

  • 5 dl riisiä
  • 8 dl vettä
  • 1/2 dl riisiviinietikkaa (sushi-su)
  • 2 rkl ruokosokeria*
  • 1 tl suolaa

Ota siivilä ja mittaa siihen 5dl riisiä. Huuhtele riisiä pari minuuttia kylmällä vedelle. Laita riisi kattilaan ja lisää 8 dl kylmää vettä. Jätä imeytymään.

Kiehauta riisiviinietikkaa, suola ja ruokosokeria. Jäähdytä jääkaapissa nopeasti.

Anna riisin seistä kattilassa vartin verran ja laita liesi täysille ja kattilaan kansi. Heti kun vesi alkaa kiehua, voi tehoa vähentää. Anna riisin kiehua muutama minuutti ja katkaise sitten lämpö kokonaan. Jätä hautumaan kannen alle 10 minuutiksi. Kun se on valmis, ota riisi laakeaan kulhoon ja tuuleta liika kosteus kattilankannella pois riisistä.

Lisää etikkasekoite riisin päälle ja sekoita varovasti käännellen. Lopputulos on tahmeaa ja muotoonsa jäävää “riisipuuroa”.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

3 kommenttia

Kommentoi