Suppilovahverokeitto

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (25 arviota)
Loading...

Tuskin on mitään parempaa kuin lämmittävä suppilovahverokeitto viileänä syysiltana. Se on myös helppo ja nopea tehdä.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 5 dl tuoreita suppilovahveroja (tai muita tummia sieniä)
  • 1 iso sipuli
  • 3 dl kasvislientä (esim fondista)
  • 4 dl punaista maitoa
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 100g sulatejuustoa
  • 1 koura tuoretta timjamia
  • 1 tl rosepippuria
  • 1-2 tl suolaa

Ota voi lämpenemään. Kuori ja silpusta sipuli mahdollisimman pieneksi.

Laita keittokattilaan ruokalusikallinen voita ja ala kuullottaa sipulia. Se vie sellaisen 5-10 minuuttia, että sipuli alkaa ruskistua ja makeutua, niin kuin asiaan kuuluu.

Lisää suppilovahverot ja paista niitä niin kauan että vesi on haihtunut. Lisää kasvisliemi, roseepippurit ja kiehauta. Lisää maito ja kiehauta taas.

Sekoita jauho ja voi haarukalla (roux) ja suurusta keitto. Lisää myös suletejuusto. Mausta nipulla timjamia. Anna tekeytyä vartti kannen alle pöydässä. Tarjoa suppilovahverokeitto hyvän leivän kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi