Pannukakku on hyvää myös suolaisena versiona. Täytteissä voi käyttää mielikuvitusta rajattomasti, vähän niin kuin pizzassa.
Ainekset pellilliseen
- 1 litra punaista maitoa
- 3 kananmunaa
- 4-5 dl vehnäjauhoja
- 1 reipas loraus oliiviöljyä
- suolat ja pippurit
- pinjansiemeniä paahdettuna
Sipuli-salami täyte
- 2 keltasipulia (siivutettu ja ruskistettu)
- 1 nippu salamia
Pinaatti-mozzarella täyte
- 3 kouraa tuoretta pinaattia tai 1 pss pakastepinaattia
- 1 pallo mozzarellaa siivutettuna
Laita maito kulhoon ja lisää kananmunat ja vatkaa. Lisää mausteet sekaan.
Lisäile jauhoja hiljalleen 4-5 dl kokoajan vatkaten. Lorauta lopuksi öljy. Jätä tekeytymään vartiksi.
Uuni 200 asteeseen lämpenemään. Kaada pannukakkutaikina korkeareunaiselle uunipellille leivinpaperin päälle.
Asettele haluamasi täytteet ja paista 20-30 minuuttia. Varo ettei pannukakku kärähdä.
Uunin jälkeen pannukakku saa huilata ainakin vartin verran. Voit sillä välin paahtaa pinjansiemeniä pannukakun päälle.