Suklaapullat

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (26 arviota)
Loading...

Suloisen makoisat suklaapullat sulattavat lumiukonkin. Viereen kuppi kahvia tai kaakaota ja elämä maistuu.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 5dl maitoa
  • 1 muna
  • 2dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1tl kardemummaa
  • 2 pss kuivahiivaa
  • 12-14 dl vehnäjauhoja
  • 150 g voita

Täyte

  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 6-8 riviä suklaata (voi olla valkoistakin)

Voiteluun

  • 1 muna ja pinnalle raesokeria

Kuumenna maito reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita maitoon sokeri, suola, kardemumma sekä muna.

Sekoita jauhoihin kuivahiiva ja vispilöi maitoseokseen.

Lisää jauhoja vähitellen taikinaan ja lopuksi sulatettu voi. Vaivaa taikinaa niin, että siitä tulee kimmoisa ja hyvä leivottava. Älä laita liikaa jauhoja, muuten pullista tulee kovia.

Anna taikinan kohota lämpimässä liinan alla kaksinkertaiseksi.

Täyte:
Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita tuorejuuston sekaan. Lisää suklaata maun mukaan.

Kun taikina on kohonnut, kaulitse taikinasta iso neliö, levitä tuorejuustosuklaa taikinan päälle ja rullaa, jätä sauma alle.

Leikkaa rullasta noin 4cm leveitä paloja ja nosta ne pellille kohoamaan. Voitele munalla ja ripottele raesokeria päälle, kunnes pullat ovat kohonneet noin 20 min.

Paista suklaapullat 225C uunin keskitasolla kauniin ruskeiksi. Jäähdytä hieman uuni jälkeen ja nauti tuoreena.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi