Suklaamousse

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Suklaamousse kannattaa tehdä kahdesta eri suklaasta; tummasta sekä maitosuklaasta. Pelkästä tummasta suklaasta tehty mousse kun maistuu melko tummalle.

Ainekset kuudelle

  • 100 g tummaa suklaata (n.70-80%)
  • 100 g maitosuklaata
  • 2 kanamunan keltuaisia
  • 2 kanamunan valkuaista
  • 1 rkl voita
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 dl kuohukermaa

Vinkki: Suklaamoussen kanssa voi tarjota hillottuja marjoja, keksi- tai suklaamuruja.

Tee vesihaude ja pilko suklaa siihen. Sulata suklaan sekaan voita. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Nosta suklaa hauteesta ja vispaa sekaan keltuaiset.
Vaahdota valkuaiset ja sokeri. Vaahdota myös kerma eri kulhossa.

Lusikoi kaikki ainekset suklaan joukkoon ja kääntele varovasti sekaisin. Annostele suklaamousse kuppeihin, kelmuta kupit ja laita odottelemaan jääkaappiin ainakin pariksi tunniksi.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi