Suklaa-herukkakakku

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (13 arviota)
Loading...

Mascarponen ja suklaan yhdistelmässä on jotain pyhää. Päälle vielä herukkapinta niin herkkukakku on täydellinen.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kahdeksalle

Keksipohja

  • 100g vehnäkeksejä
  • 100g bastogne-keksejä
  • 100g voita (vähemmän suolaa, ei suolatonta)
  • 2 rkl sokeria

Suklaa-mascarpone täyte

  • 200g hyvää tummaa suklaata
  • 2 prk mascarpone-juustoa
  • 1-3 dl sokeria
  • 5 liivätelehteä

Herukkapinta

  • 200g musta- tai punaherukoita
  • 100g sokeria
  • 2 liivatelehteä
  • tomusokeria

Laita kaikki liivatteet kylmään veteen odottelemaan.

Heitä herukat ja sokeri kattilaan. Ala lämmittämän hissukseen. Saa kiehua hillomaiseksi. Ota liedeltä ja jäähdytä tovi. Laita pari liivatetta kyytiin ja sekoita.

Herukoiden kiehuessa kattilan päällä voi metallikipossa sulattaa suklaata. Kun se on sulaa, sulata siihen viisi liivatetta. Lisää sokeria makusi mukaan ja sitten mascarpone kyytiin. Pyöräytä täyte kokonaan sekaisin.

Lusikoi voi nokareina leikkuriin. Laita myös sokeria kyytiin ja riko sitten keksit päälle. Hurauta muutamalla kierroksella massa tasaiseksi.

Kaiva kaapista irtopohjavuoka ja tasoita siihen keksimassa pohjalle tasaiseksi. Tiivistä hyvin. Kaavi sitten suklaatäyte päälle ja tasoita. Viilennä kakkua tässä vaiheessa about 30 min niin että suklaamassa kiinteytyy. Kaada lopuksi päälle herukkapinta, tasoita ja anna kakun hyytyä viileässä ainakin pari tuntia.

Nosta tuntia ennen tarjoilua pöytään ja siivilöi tomusokeria päälle.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi