Sukiyaki

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (24 arviota)
Loading...

Sukiyaki on japanilaisten kylmien päivien lihapata. Hyvin maukas ja helppo kuin mikä tehdä.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 1 pala tofua
  • 200g naudan ulkofilettä
  • 1 purjo
  • 2 kouraa siitakesieniä tai hätätapauksessa herkkusieniä
  • 1 koura nuudeleita (udon tai soba mielellään)
  • öljyä ja pippuria
Kastike
  • 2-4 rkl soijaa (maun mukaan)
  • 1 rkl tummaa sokeria
  • 3 dl lager-olutta
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
Dippailuun
  • 4 luomukananmunaa

Leikkaa tofu viipaleiksi ja liha ohueksi suikaleeksi. Purjosta käytetään vaalein osa. Päällimmäinen kuori pois ja purjo ohueksi viipaleeksi.

Kiehauta nuudelit pehmeiksi.

Ota isoin pannusi ja siihen hiukan öljyä. Paista lihan pinta nopeasti kiinni, pippuroi ja kaada joukkoon soija ja sokeri. Anna kiehahtaa ja siirrä lihat pannun yhdelle neljännekselle.

Laita tofut nätisti yhdelle sektorille, sienet, purjot ja nuudelit omiin lohkoihinsa myös niin, että pannu on tiivis.

Reipas lämpö ja olutta sekä viinetikka pannulle. Kansi päälle (tai folio) ja anna kiehua muutaman minuutin niin, että kaikki ainekset ovat lämpimiä.

Sekoita kananmunat rikki kupissa. Japanilaiset dippaavat sukiyakin osasia raa-assa kananmunassa, mutta jos heikottaa, niin voit nostaa sukiyaki-pannun pöytään ja kaada kananmunat sekaan, jossa ne sekoittuvat kastikkeeseen, mutta eivät juuri enää kypsy.

Sukiyaki on niitä ruokalajeja, jota nautiskelijat odottavat pöydässä eikä toisinpäin. Japanissa tämä ruoka valmistetaan pöydällä olevalla keittolevyllä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi