Stroganoff

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (93 arviota)
Loading...

Klassinen venäläinen lihakastike, joka sulattaa lumiukonkin. Stroganoff variaatioita löytyy paljon, tässä niistä kaksi.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

Klassinen stroganoff

  • 500g naudan sisäpaistia
  • 3 rkl voita
  • 2 sipulia (silputtu)
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 lihaliemikuutio
  • 2 suola- tai maustekurkkua (silputtu)
  • 1 prk smetanaa
  • suolat ja pippurit

Possu-stroganoff

  • 500g possun sisä- tai ulkofilettä
  • 3 rkl voita
  • 200g hillosipuleita
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 prk smetanaa
  • suolat ja pippurit

Poista lihasta ylimääräinen rasva ja suikaloi liha. Anna olla tunti huoneenlämmössä.

Laita voita kuumaan kasariin ja sipulit perään. Anna ruskistua muutama minuutti.

Laita liha perään ja pyörittele pinta kiinni. Mausta suolalla ja pippurilla ja jauhota lihaa hieman.

Tomaattipyree myös kyytiin ja 4 dl vettä + lihaliemikuutio (possu stroganoffiin voi laittaa tilkan hillosipuleiden lientä korvaamaan osan vedestä). Anna kiehua hissukseen kannen alla puoli tuntia kasaan – sekoittele silloin tällöin. Klassiseen stroganoffiin lisätään suolakurkut kypsennyksen keskivaiheilla.

Tarkasta maku. Lisää puolet smetanasta (toinen puoli jää koristeeksi). Kiehauta stroganoff vielä kerran ja aseta tarjolle, smetanasilmän kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi