Stifado

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (11 arviota)
Loading...

Kreikkalainen Stifado on pataruoka, jossa käytetään jänistä. Vemmelsäären sijaan voit tehdä myös lampaasta.

Ainekset kuudelle

  • 700 g jäniksenlihaa (tai lampaanpaistia)
  • 10 pientä sipulia
  • 2 isompaa sipulia.
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 10 valkosipulinkynttä
  • 4 rkl punaviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 2 laakerinlehteä
  • muutama neilikka
  • 1/2 tl kanelia
  • 2 tl rosmariinia
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl pippuria
  • 3 tl paprikajauhetta

Laita öljy ja murskatut valkosipulinkynnet valurautapataan. Heitä liha joukkoon ja paistele pinta kiinni. Mausta pippurilla ja suolalla.

Lisää tomaattimurska, viinietikka ja loput mausteet. Odota että pata kiehuu. Lisää isommat sipulit lohkoina. Lisää vettä niin että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Kiehuta hissukseen pari tuntia kannen alla.

Kuori pikkusipulit ja jätä kokonaisiksi. Heitä ne kyytiin. Kiehuttele puolisen tuntia. Maistele ja mausta.

Ideana on saada neste saostumaan ilman suurustusta ja liha mureaakin mureammaksi.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi